CMC Tasly Group BV

TCM Kliniek Amsterdam

Afspraak maken?
Bel 020 6235060

Afspraak maken? Bel 020 6235060

Tel 020 6235060

Acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling is een therapeutische methode waarbij een stimulatie wordt gegeven op één of meerdere acupunctuurpunten door middel van manipulatie van verschillende typen naalden, met het doel om ziekten te voorkomen of te genezen. Acupunctuur is door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO officieel erkend. Acupunctuur is in staat om het functioneren van de organen en meridianen te bevorderen, en om Yin en Yang, Qi en Bloed te reguleren. Bel 020-6235060 om een afspraak te maken.

Behandeling Acupunctuur in onze kliniek

Alvorens u een acupunctuurbehandeling ondergaat zouden wij in de eerste plaats een algemeen idee moeten hebben over de vraag of de ziekte die u heeft een indicatie is voor acupunctuurbehandeling. Lees hiervoor de lijst van indicaties. Een acupunctuurbehandeling wordt bij ons Chinese Medical Center gegeven door zeer ervaren acupuncturisten. Zij zijn ook lid van professionele beroepsverenigingen, waardoor het mogelijk is een gedeelte vergoed te krijgen van uw ziektekostenverzekeraar.

Behandeling Acupunctuur - Chinese Medical Center Amsterdam
Behandeling Acupunctuur
Behandeling Acupunctuur met Moxa - Chinese Medical Center Amsterdam
Behandeling Acupunctuur met Moxa

Waarom kan een ziekte behandeld worden met Acupunctuur?

Dit is mogelijk omdat het menselijk lichaam een organische eenheid vormt, waarbij meridianen en collateralen een verbinding vormen tussen de interne organen onderling, en tussen deze organen en de oppervlakteweefsels. Zodoende zal ook een ziekte in een orgaan het hele lichaam beïnvloeden door de meridianen en punten, en zich manifesteren op het lichaamsoppervlak.

Modern wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur in staat is om de functies van verschillende systemen van het menselijk lichaam te reguleren, zoals van de spijsvertering, de bloedcirculatie, de ademhaling, de urinewegen en met name het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Aldus wordt een pathologische toestand (waarbij het lichaam uit balans is) omgezet in een normale fysiologische toestand. Daarnaast kan acupunctuur een zekere invloed uitoefenen op de weerstand en het immuunsysteem van het lichaam. Hierdoor kan acupunctuur ook ingezet worden ter preventie van ziekten.

Studies over analgesie door acupunctuur bevestigen dat acupunctuur de productie van grote hoeveelheden analgetica in het lichaam in gang kan zetten. Dit alles maakt duidelijk dat acupunctuur door de functies van het menselijk lichaam te reguleren een belangrijke rol kan spelen bij pijnbestrijding en het voorkomen en behandelen van ziekte.

Vergoeding behandeling acupunctuur door uw zorgverzekeraar

Na elke behandeling krijgt U van mij een rekening mee die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden in hun aanvullende pakketten geheel of gedeeltelijk onze behandelingen, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Een vergoedinglijst kunt u op de website van Zhong vinden.

Een afspraak maken?

 Bel dan direct naar 020 623 50 60. Wij helpen u graag verder.