CMC Tasly Group BV

TCM Kliniek Amsterdam

Afspraak maken?
Bel 020 6235060

Afspraak maken? Bel 020 6235060

Tel 020 6235060

Chinese kruiden

De Chinese kruidenspecialist zal op basis van de diagnose een Chinese kruidenformule samenstellen, speciaal afgestemd op uw persoonlijke gezondheidssituatie. Deze Chinese kruidenformule wordt in onze eigen kruidenafdeling voor u klaargemaakt en van deze ruwe kruiden dient een aftreksel te worden getrokken. Bij uw eerste consult zal altijd de bereiding van deze kruiden worden uitgelegd en krijgt u een bijsluiter mee. Chinese kruiden bestaan ook in tablet- of granulaatvorm. Soms zal de kruidenspecialist deze voorschrijven, dit is afhankelijk van de ernst van de klacht en de voorkeur van de patiënt. Over het algemeen worden meestal ruwe kruiden voorgeschreven, aangezien deze meer individueel zijn toegespitst.

Behandeling met Chinese kruiden

Volgens de Nederlandse wetgeving mogen Chinese kruiden niet als medicijn worden aanbevolen. Dat komt omdat Chinese kruidenmengels bijna altijd als unieke samenstelling worden afgestemd op een persoon met bepaalde klachten. Het is daarom niet mogelijk om daar wetenschappelijk onderzoek naar te doen volgens de gangbare maatstaven en dat is wel vereist voor medicijnen. De kruidenvoorschriften voldoen allemaal aan de regelgeving van de Nederlandse voedsel- en waren autoriteit en zijn dus veilig in gebruik.

Deze behandeling wordt gegeven door hoog opgeleide Chinese kruidenspecialisten afkomstig uit China. Zij zijn altijd verbonden aan een van de vele TCM-ziekenhuizen in China. In ons centrum is meestal een TCM-specialist aanwezig op het gebied van interne geneeskunde, dermatologie, gynaecologie en oncologie.

Bij welke klachten?

De Chinese kruidenmengsels worden traditioneel vaak gebruikt als ondersteuning van de behandeling van de volgende klachten:

Ademhalingstelsel
verkoudheid, emfyseem, hyperventilatie, bronchitis, astma, hooikoorts, allergische rhinitis

Spijsvertering
gastritis, maagzweer, maag- en darmklachten, enteritis (darmslijmvliesontsteking), constipatie, hepatitis, ontsteking van de galblaas, galstenen, colitis ulcerosa: ziekte van Crohn

Hart- en vaatziekten
hoge bloeddruk, aritmie, hyperlipemie

Urinewegen
acute en chronische nefritis, infectie of stenen in de urinewegen, prostatitis

Endocrien systeem
diabetes, hyperthyreoïdie, hypothyreoïdie

Zenuwstelsel
slapeloosheid, neurose, depressie, epilepsie, intercostale neuralgie, stress/overspannenheid, fobieën

Bloedvatenstelsel
bloedarmoede, leukopenie

Gynaecologische aandoeningen
Onvruchtbaarheid, onregelmatige en pijnlijke menstruatie, dyspareunie, endometriose, overgangsklachten, pré-menstrueel syndroom, dysfunctionele baarmoederlijke bloedingen, onvruchtbaarheid bij vrouwen, dreigende of habituele miskraam en ontsteking van de reproductieve organen. 

Huidaandoeningen
In het geval van huidziekten wordt gebruik gemaakt van kruiden voor zowel inwendig als uitwendig gebruik.
Acné, urticaria, vitiligo, chloasma, herpes zoster, alopecia areata, psoriasis, eczeem.

Overige
jicht, reumatoïde artritis, artrose

Gynaecologische aandoeningen:
Behandeling met Chinese kruiden wordt veel toegepast bij bepaalde functionele klachten die te maken hebben met een verstoring van de hormoonhuishouding, zoals: impotentie, onvruchtbaarheid, onregelmatige en pijnlijke menstruatie, dyspareunie, endometriose, overgangsklachten, pré-menstrueel syndroom, dysfunctionele baarmoederlijke bloedingen, onvruchtbaarheid bij vrouwen, dreigende of habituele miskraam en ontsteking van de reproduktieve organen. Aangezien bij Chinese kruiden geen gebruik wordt gemaakt van hormoonproducten heeft het vrijwel geen bijwerkingen.

Huidaandoeningen:
In het geval van huidziekten wordt gebruik gemaakt van kruiden voor zowel inwendig als uitwendig gebruik en wordt toegepast bij: acné, urticaria, vitiligo, chloasma, herpes zoster, alopecia areata, psoriasis, eczeem, etc.

Met name voor hardnekkige klachten die verband houden met het immuunsysteem, allergische of emotionele factoren, zoals eczeem, neurodermatitis en psoriasis brengt de kruidenbehandeling niet alleen verlichting van de klachten, maar het consolideert ook het resultaat door tegelijkertijd de algehele lichamelijke conditie te verbeteren.

Tumoren:
Voor patiënten die in hun behandeling van kanker bestraling of chemo- therapie ondergaan, kan een behandeling met Chinese kruiden ervoor zorgen dat de bijwerkingen hiervan tot een minimum worden beperkt. Daarnaast berusten de resultaten in de behandeling van verschillende typen tumoren op het versterken van het immuunsysteem van de patiënt.

Een afspraak maken?

 Bel dan direct naar 020 623 50 60. Wij helpen u graag verder.